A változás benned van

Acroyoga csoportos órák

A NuadTeam óráin körceremónia, bemelegítés, játék, acroyoga és thai masszázs kerül a terítékre.

Egy alkalom két órás, gyakran ennyi idő sem elég arra, hogy kijátsszuk magunkat.

Az acroyoga a thai masszázs, a jóga és az akrobatika keresztmetszetében született mozgásforma. Rendszeres gyakorlásával fejlődik az erőnlét, az állóképesség, a rugalmasság, a koordináció és a testtudat.

Az acroyoga a fizikai szinten történő pozitív hatások mellett számtalan lelki hozadékkal is bír. Fejlődik a kommunikációs készség, az empátia, könnyebben értesz meg másokat, és könnyebben kezeled a konfliktusaidat is.

Az acroyoga társas sport, minimum ketten kellenek a gyakorlásához, de vannak hármas és többes pozíciók is.

 

 

Fejleszti a testtudatot, enyhíti a mozgásszervi problémákat

Robbantja az örömhormonokat

Fittebbé, vidámabbá, motiváltabbá tesz

NuadTeam testszobrász2

Az acroyogának mára két fő ága fejlődött ki, az egyik az ún. lunar, és a solar gyakorlás. Előbbi terápiás jellegű, thai masszázs alapokkal, amikor a cél a különböző pozíciók során a regeneráció, a nyújtás és a pihenés. A solar gyakorlásban az akrobatikus elemeké a főszerep. A solar feladatok rendkívül sokrétűek, az átkötések, flow-élmények ugyanúgy, mint a dobások, emelések, dinamikus forgatások szerves részét képezik.

Az alap a base, vagyis az a tartóember, aki vagy a földön fekszik (L-basing), vagy pedig álló pozíciókban tartja meg a flyert. A flyer repül, vagyis ő van a magasban.

A gyakorlásban elengedhetetlen szerepe van a segítőnek, vagyis a spotternek, akinek az a feladata, hogy az éppen gyakorlók testi épségére ügyeljen. A spotter felelősségteljes feladatát ugyanúgy tanulni kell, mint a base és a flyer technikáit.

Ebben a sportban a szerepek cserélődnek, mindenki lehet base és fyer is, a spotteri feladatokat pedig teljesen természetesen váltogatjuk a különböző feladatok közben.

Az acroyoga szerelmesei gyakran vesznek részt jam-eken, amely során tanár nélkül, egymással gyakorolva töltenek időt. Ilyenkor még fontosabb a hozzáértő, figyelmes spottolás, ezért fontos a vezetett órákon megtanulni, hogyan kell vigyáznunk egymásra!

Fontosnak tartjuk, hogy az acroyoga pózok és gyakorlatok mellett közösséget is építsünk. Nagy öröm számunkra, hogy hétről-hétre egy szuper csapattal tudunk gyakorolni. Sok új ember is ellátogat hozzánk, de emellett büszkén jelenthetjük, oszlopos tagjaink is vannak.

Azért imádjuk ezt a sportot, mert vidám, pörgős, kihívásokkal teli és sosem tudunk beleunni. Az acroyogában minden alkalommal újdonságokkal találkozunk, ami megadja nekünk azt az adrenalinlöketet és jókedvet, amire nagy szükségünk van.

Az acroyoga fejleszti a kreativitást, növeli az önbizalmat, és segítségével elhiszed, hogy az eddig lehetetlennek hitt dolgokra is képes vagy. Ilyenkor mindig van lehetőséged eljátszadozni azzal, hogy éppen mire vagy képes, mire képes a partnered, és hogy együtt mit tudtok létrehozni.

A hangsúly itt a közös munkán, játékon van, az acroyoga mindenképpen páros, közösségi élmény. A vezetett órák azért előnyösek, mert ilyenkor lehetőség van egy-egy mozdulat korrekt elsajátítására védett környezetben.

 

Ár: 4.400 forint/alkalom

5 alkalmas bérlet 19.000 forint

Tanárok:

  • Vajnai Melinda – Acroyoga International oktató, Gerincjóga oktató
  • Jurák Zsuzsi – Acroyoga instruktor
  • Csikós Illés – Acroyoga instruktor

Próbáld ki te is!

Tegnap voltam életem első acroyoga óráján, ahol mindjárt madárnak is néztek. De ezt kivételesen egyáltalán nem bántam.🙂 Ez ugyanis az egyik pozíció neve, amit gyakoroltunk. Noha a sport, a mozgás mindig is életem fontos része volt, most egy számomra teljesen új világba csöppentem, amit mégsem éreztem idegennek, hála a kedves és felkészült oktatóknak és a szuper csapattársaknak, akikkel együtt szárnyalhattam. Nekem már az első óra is sokat adott, úgy érzem, régóta valami ilyesmit kerestem. Lehet, hogy megtaláltam. Köszönöm!

Ági

Fantasztikusak vagytok orarol orara!!! mindig akad uj csemege, kihivas es sikerelmeny, idealis aranyban!!! A Ti oratokon en mindig azt erzem, hogy mindenki eleg figyelmet kap ❤ Koszonom!!!

Zsuzsi

Egy nyári Margit-szigeti délutánon mentem el először Melinda és Peti acroyoga órájára. Mind a ketten egy öleléssel fogadtak és azonnal csapattagnak éreztem magam. Egy játszótéren találtam magamat felnőtteknek. Azóta is minden alkalommal önfeledve, nevetve, erőlködve, esve és repülve, egymást támogatva repül el az idő és az óra alatt nekem sikerül teljesen kikapcsolnom a külvilágot, csak a jatszótér van és mi. Sok játék, thai masszázs, vidám hangulat és nagyon jó társaság amitől igazán szuper ez a csapat. Csak a 2 óra kevés! 🙂
Astral Mistral

Készen állsz a változásra?

Csatlakozz hozzánk minden hétfőn és csütörtökön az Inspirál Cirkuszközpontban!

Budapest, Sopron út 19/A, 1117