Ne várd meg, amíg szomjas leszel!

Ha nem akarod, hogy hátbatámadjon a lumbágó vagy a depresszió, akkor kelj fel és járj! Még pontosabban: acroyogázz!

.

Tudtad, hogy ha ülőmunkát végzel, akkor akár a napod 85 százalékát is a fenekeden töltöd? Ez pedig életed minden részére negatív hatással van, kezdve a fizika szinten a helytelen testtartástól, az inaktivitásból adódó lelki nehézségeken keresztül a szellemi restségig. A rendszeres acroyoga gyakorlás nem csupán az egészségedre van jó hatással, hanem elősegíti a szellemi és érzelmi jóllét állapotát is.

 

Miért káros a sok ülés?

Röviden azért, mert az ember nem inaktivitásra lett tervezve! Az ülőmunka többek között növeli a szívbetegségek, az elhízás és a cukorbetegség kockázatát, mert a mozgásszegény életmód miatt a szív- és érrendszer extrém terhelést kap, hiszen az izmaink nem segítenek a munkában.

Az ülőmunka miatt sokan szenvednek hátfájás, nyakfájás és derékfájás miatt. A sport, pláne az acroyoga segít ezeknek a fájdalmaknak a megelőzésében és a csökkentésében, erre találták ki. A rendszeres acroyoga gyakorlás erősíti az izmokat, javítja a testtartást (mélyizommunka) és növeli az állóképességet. Az acroyoga ráadásul komplex mozgásforma, így elég, ha csak ezt csinálod, a többi jön magától!

Az acroyoga rendszeres gyakorlása nemcsak serkenti a véráramlást az agyban, javítja a memóriát és az éberséget, valamint csökkenti a stressz szintjét, hanem a komplex mozdulatok folyamatosan új ideg-izom kapcsolatokat hoznak létre, ami miatt egyre ügyesebb is leszel. Az ülőmunkát végzőknek különösen fontos, hogy rendszeresen mozogjanak, így csökkentve a szorongás és a depresszió kockázatát.

Nincs á időd?

Ha azt érzed, hogy neked erre nincs időd, akkor fontold meg, mi éri meg! Időt fektetni egy jó szokás kialakításába, ami ráadásul komplex egészségvédő hatással bír, vagy kényelmetlenséggel és fájdalmakkal élni, amelyek már rövidtávon visszafognak téged a teljes potenciálod megélésétől… Akinek nincs elég szabadideje, jól teszi, ha rövid, de intenzív edzéseket épít be a hetébe, erre az acroyoga kiválóan alkalmas!

Acroyoga és testsúlykontroll

Arról nem is beszélve, hogy az ülőmunka miatt könnyen felszaladnak a kilók is. Az acroyoga a testsúlykontroll csodálatosan hatékony eszköze, segíthet megelőzni az elhízást és elősegítheti a testsúlycsökkentést. Hidd el, nem vagy hozzá nehéz! Arról nem is beszélve, hogy base-ként és flyerként is nyugodtan tesztelheted magad, az a legjobb, ha mindkét szerepben otthonosan mozogsz! A rendszeres acroyoga növeli az anyagcserét, csökkenti az étvágyat és segít elégetni a felesleges kalóriákat.

Ne feledd, hogy az acroyoga nem csak a testedet erősíti, hanem az agyadat is stimulálja, segít a stressz és a szorongás csökkentésében, a társas kapcsolataid fejlesztésében, az önbizalom és a bizalom növelésében, valamint annyira játékos, hogy észrevétlenül sportolsz majd, így nem is edzésnek érzed az erre szánt időt, hanem egy felszabadító szabadidős programnak, amihez hétről-hétre vissza akarsz majd térni.

Mit ad az (akro)jóga gyakorlás?

  1. Nyitottabbá és érdeklődőbbé tett. A gyakorlás közben rászorulok az empátiára, hiszen ha nem helyezkedem bele a másik nézőpontjába, sosem fogjuk együtt megvalósítani a gyakorlatot.
  2. Türelmesebbé tett, mert a siker sosem rögtön jön, viszont amikor ott van, az nagyon jó érzés és megtanultam, hogy érdemes várni rá.
  3. Belátóbbá tett, mert megtapasztaltam, hogy a határaim nem ellenem vannak, hanem értem, általuk tudok tanulni.
  4. Kitartóbbá tett, mert látom, hogy semmi sem érkezik azonnal, a megfelelő energiabefektetés nélkül nincs eredmény.
  5. Erősebbé tett, mert számtalanszor elkeseredhetnék a kudarcokon, mégis folytatom a gyakorlást. Miért? Megtapasztaltam, hogy a kudarcok végén ott a siker, ha nem is pont abban a formában, ahogy én azt akartam.
  6. Bölcsebbé tett, mert nagyon sokszor a lentből jön a fent és fordítva. Nincs garancia arra, hogy ami már az enyém, az következőre is menni fog, mégis csinálom, hiszen a felszín alatt ott lapul a fokozatos és folyamatos fejlődés, ami minden látszat ellenére létezik.
  7. Határozottabbá tett. A fizikai erősödés meghozott egy lelki és szellemi magabiztosságot, ami természetesen nem állandó, de éppen elég arra, hogy adott helyzetekben felállíthassam a határaimat és képviseljem is őket.
  8. Szelídebbé tett, mert vadsággal és akarással sosem értem még el sikert.
  9. Boldogabbá tett, mert az önmagamnak adott idő mindig meghálálja magát, érezzem magam bármennyire rosszul, gyakorlás után szintekkel jobban vagyok. Kivétel nélkül mindig.
  10. Hálásabbá tett, mert megtapasztaltam, hogy amit belerakok, azt kapom vissza. Nem többet és nem kevesebbet. Ez a tény pedig jelzi számomra, hogy az életem legalább egy kis részét képes vagyok befolyásolni. Ez pedig az isteni gondviselés és az önrendelkezés csodálatos elegyét világítja meg számomra.

Mikor találkozhatsz velünk?

Akrójóga órák (Inspirál Cirkuszközpont):

hétfő: 18:30-20:30

csütörtök 19:00-21:00

Kérjük FB oldalunkon és a csoportban figyeld az aktualitásokat!

Magánórák: előzetes időpontegyeztetés alapján

kövess

Csak néhány kattintásra vagy további izgalmas tartalmaktól.