Ne várd meg, amíg szomjas leszel!

Az egó az legveszélyesebb részünk. Az egó az igazi ellenség. Egy kevéske szükséges belőle, hogy haladjunk, de csak egy egészen kevés.”

.

Ezt nem más gondolja így, mint Anthony Hopkins, aki korunk egyik legkiválóbb színésze, élő legenda. De vajon tényleg ennyire veszélyes az egó, és mit tehetünk, hogy szolgáljon minket és ne irányítson?

Az egóról röviden

Az ego a tudatosság és a valóságérzékelés központja az emberi elmében. Az ego felelős a valóság feldolgozásáért, az érzékelések és a tapasztalatok integrálásáért, valamint az érzelmek és a gondolatok kezeléséért. Az ego a személyiségünk egyik legfontosabb része, azonban nem mindig működik zökkenőmentesen, és az egyénnek meg kell tanulnia kezelni a kihívásokat, hogy az egója ne domináljon a saját életében.

Közismert tény, hogy az életminőségünk nagyban függ attól, hogy milyen emberek vesznek körül minket, milyen a kapcsolati hálónk és mennyire szeretnek minket. Mert az egyszer biztos, hogy lehet bármilyen nehéz egy időszak, ha nem vagy egyedül, akkor minden könnyebb. A szeretet nemcsak a túlélésünk záloga, hanem a minőségi életé is.

A kiegyensúlyozott élet másik nélkülözhetetlen hozzávalója a játék és a kreativitás. Nélkülük unalom és sivárság jellemezne minden napot!

Mit ad a játék?

A játék során a személy kísérletezik és kockáztat, ami megszilárdítja az önbizalmat és elmélyíti a kreativitást. Emellett a játék révén szociális készségeket szerzünk, hiszen ilyenkor kapcsolat épül és fejlődnek az együttműködési készségek.

Miért kell a kreativitás?

A kreativitás pedig az innováció és az új ötletek megjelenésének kulcsa. Azok, akik képesek kreatívan gondolkodni, sokkal hatékonyabbak és produktívabbak a munkájukban, valamint jobban boldogulnak az élet minden területén. A kreativitás által szabadabb és önállóbb lehetsz a gondolkodásodban, és fejlődik a problémamegoldó képességed.

Összességében a játék és a kreativitás fontos szerepet játszik az emberek személyiségfejlődésében, a szociális és a munkahelyi készségek fejlesztésében, az életminőség javításában és a mentális egészség megőrzésében.

Mit tehetsz, hogy az egód ne uraljon, hanem segítsen téged?

Játssz, ami kreatívabbá tesz! És egy valódi tipp: az acroyoga! Az acroyoga testmozgás, játék és kreativitásfejlesztő tevékenység is egyben! Nem mellesleg pedig közösségi mozgásforma, így biztosan kielégíti a társas igényeid egy tetemes részét is! Szerintem ez egy olyan verhetetlen kombó, ami kihagyhatatlan az életből! Magyarországon még kevésé ismert ez a mozgásforma, a Nuadteam Budapesten már 7 éve tart acroyoga órákat, Vajnai Melinda az Acroyoga International okleveles oktatója. Gyere el hozzánk, próbáld ki az acroyogát!

Mit ad az (akro)jóga gyakorlás?

  1. Nyitottabbá és érdeklődőbbé tett. A gyakorlás közben rászorulok az empátiára, hiszen ha nem helyezkedem bele a másik nézőpontjába, sosem fogjuk együtt megvalósítani a gyakorlatot.
  2. Türelmesebbé tett, mert a siker sosem rögtön jön, viszont amikor ott van, az nagyon jó érzés és megtanultam, hogy érdemes várni rá.
  3. Belátóbbá tett, mert megtapasztaltam, hogy a határaim nem ellenem vannak, hanem értem, általuk tudok tanulni.
  4. Kitartóbbá tett, mert látom, hogy semmi sem érkezik azonnal, a megfelelő energiabefektetés nélkül nincs eredmény.
  5. Erősebbé tett, mert számtalanszor elkeseredhetnék a kudarcokon, mégis folytatom a gyakorlást. Miért? Megtapasztaltam, hogy a kudarcok végén ott a siker, ha nem is pont abban a formában, ahogy én azt akartam.
  6. Bölcsebbé tett, mert nagyon sokszor a lentből jön a fent és fordítva. Nincs garancia arra, hogy ami már az enyém, az következőre is menni fog, mégis csinálom, hiszen a felszín alatt ott lapul a fokozatos és folyamatos fejlődés, ami minden látszat ellenére létezik.
  7. Határozottabbá tett. A fizikai erősödés meghozott egy lelki és szellemi magabiztosságot, ami természetesen nem állandó, de éppen elég arra, hogy adott helyzetekben felállíthassam a határaimat és képviseljem is őket.
  8. Szelídebbé tett, mert vadsággal és akarással sosem értem még el sikert.
  9. Boldogabbá tett, mert az önmagamnak adott idő mindig meghálálja magát, érezzem magam bármennyire rosszul, gyakorlás után szintekkel jobban vagyok. Kivétel nélkül mindig.
  10. Hálásabbá tett, mert megtapasztaltam, hogy amit belerakok, azt kapom vissza. Nem többet és nem kevesebbet. Ez a tény pedig jelzi számomra, hogy az életem legalább egy kis részét képes vagyok befolyásolni. Ez pedig az isteni gondviselés és az önrendelkezés csodálatos elegyét világítja meg számomra.

Mikor találkozhatsz velünk?

Akrójóga órák (Inspirál Cirkuszközpont):

hétfő: 18:30-20:30

csütörtök 19:00-21:00

Kérjük FB oldalunkon és a csoportban figyeld az aktualitásokat!

Magánórák: előzetes időpontegyeztetés alapján

kövess

Csak néhány kattintásra vagy további izgalmas tartalmaktól.