a fittség nem ajándék

Aki arra vágyik, hogy munka és energiabefektetés nélkül legyen rendben a teste, annak van egy rossz hírem, nem fog teljesülni a vágya. Ezen ugyanis rendszeresen dolgozni kell.

 

Ha elkezdenéd, akkor itt kezdd!

Az életerős, fitt test nem azt jelenti, hogy Adoniszoknak vagy Aphroditéknek kell lennünk. Egy általánosan egészséges test fenntartása több együttható következménye, a táplálkozás, a testmozgás és a mentális/lelki kondíció fenntartása is szükséges hozzá.

Az egyik első lépés az optimális testtartás kialakítása. Miért? A különböző kompenzációs minták fenntartása hatalmas erőfeszítésébe kerül a testnek. Ha elindulsz a testtartáskorrekció útján, megdöbbenve tapasztalod majd, hogy mennyivel jobban érzed magad. Javul az alvásminőséged, nő az energiaszinted. De ehhez szükséges a munka.

A befektetett energia megtérül, ha ügyesen fektetsz be

Az optimális testtartáson bizony dolgozni kell. Neked és hozzáértőknek együtt. Ez odafigyelést, türelmet és kitartást igényel.

És még valami: a szakember nem tud helyetted dolgozni, változni. Ezt a melót neked szükséges beletenned. A jó hír, hogy a folyamat során egyre testtudatosabb, ügyesebb leszel, javul az állóképességed, a hangulatod, így válik egyre könnyebbé a folyamat. Amikor tapasztalod a pozitív változásokat, újabb löketet kapsz a folytatáshoz.

Mit ajánlok a fittséghez?

Figyelj oda az étkezésedre, aludj többet, mozogj okosan, és hamarabb jönnek az eredmények, mint valaha is gondoltad volna.

Konkrét tippek a csodavárás helyett az egészséghez:

  1. egészséges étkezés:szívből ajánljuk Lénárt Gitta tanfolyamait, ahol a nyersételek világával ismerkedhetsz. Gittában azt szeretjük nagyon, hogy kiegyensúlyozottan, izgalmasan és rengeteg érdekes információval adja át a tudását, miközben sosem győzköd. Nem radikális, sőt, arról beszél, hogy nem is kell állandóan nyersételeket enni. Éppen elég, ha beiktatod az életedbe a nyersételeket is, amelyeket rendkívül változatosan és finoman lehet elkészíteni. Gitta számtalan könyvet is írt már a témában, ötletei parádésak, ételei finomak.
  2. mentális fittség: Budinszky Gabi relaxációs és meditációs órái, tanfolyamai elképesztően hasznosak. Gabi az a szakember, aki lépésről-lépésre vezet be ebbe a világba. Mivel a meditációról nagyon sok embernek az ugrik be, hogy egyhelyben kell ülni és nem gondolni semmire, sokan bele sem vágnak, mondván képtelenek rá. Pedig ez a készség is tanulható, és ha sikerül akár az alapokat is elsajátítani, összehasonlíthatatlanul kiegyensúlyozottabbak lesznek a mindennapjaid.
  3. fasciális karbantartás: az optimális testtartás elérésének egyik leghatékonyabb módja a TestSzobrászat. Ez a manuális, myofasciális technikán alapuló kezeléssorozat egy önismereti út is egyben, ahol a testtartási minták felfedezése a vendég és a kezelő együttműködése során egy magasabb szintű testtudatot és önérzékelést adhat. Ujhelyi Péter TestSzobrász mester 2014 óta dolgozik, azóta több száz ember indult el a közreműködésével a változás útján.
  4. élvezetes testmozgás: testmozgás nélkül nincs fenntartható eredmény és egészséges test. Azonban van egy bökkenő, ha nem élvezed a mozgást, akkor abbahagyod. Az acroyoga olyan mozgásforma, ami mindig tartogat valami újat, szinte mindenkinek ajánlott és nem utolsó sorban közösségi élmény is. Elemei olyan rendszerbe foglaltak, ahol biztonságosan és viszonylag gyorsan tudsz fejlődni, ha szeretnél.

 

Ha érdekel a testtartásjavítás olyan rendszere, ahol a fasciális manuális technika, a testmozgás és a páros gyakorlatok egyaránt szerepelnek, akkor ezt a tanfolyamot neked találtuk ki:

Mikor találkozhatsz velünk?

Akrójóga órák (Inspirál Cirkuszközpont):

hétfő: 18:30-20:30

csütörtök 19:00-21:00

Kérjük FB oldalunkon és a csoportban figyeld az aktualitásokat!

Magánórák: előzetes időpontegyeztetés alapján

kövess

Csak néhány kattintásra vagy további izgalmas tartalmaktól.