Miért érdemes a csípőt fitten tartani?

A csípő területe is olyan környéke az emberi testnek, ahol könnyen kialakul az ördögi kör: fáj, mert nem mozgatod, utána pedig nem mozgatod, mert fáj.

 

Ha elkezdenéd, akkor itt kezdd!

Ezért fontos, hogy fokozatosan felépített gyakorlással érd el azt, hogy a csípő környéke mobilis maradjon.

Ez a videó alapvetően egészséges embereknek szól, akik mozgáshiányos életmódukból kifolyólag vagy éppen az egyoldalú mozgások miatt mobilizációra vágynak. Ha komolyabb csípőproblémáid vannak, mindenképpen személyesen keress fel egy szakembert!

Figyelem! A csípő körüli izmokat is, mint testünk minden izmát, lehet edzeni. Az edzés során az erőnlét mellett fokozatosan visszaadjuk a csípő flexibilitását is. Ezzel úgy tudjuk erősíteni a csípő körüli izmokat, hogy a mindennapi tevékenységeink során nem tapasztalunk kellemetlenséget, fájdalmat, a későbbi panaszokat pedig meg tudjuk előzni!

Mielőtt azonban nekikezdenél az izomerősítésnek, gondold át, hogy szükséges-e gyógytornásszal konzultálnod. Ez a videó nem minősül tanácsadásnak, a gyakorlatokat saját felelősségedre végezheted. Ha személyre szabott feladatokat szeretnél végezni, érdekel a testtartásod, akkor keress minket elérhetőségeinken vagy jelentkezz hamarosan induló tanfolyamunkra!

Ezek a gyakorlatok erőteljesebbek és nagyobb koncentrációt igényel a kivitelezésük, mint az előző videómnak. Ha a feladatok kivitelezése közben figyelsz a tested jelzéseire és a határaidon beül maradsz, akkor helyesen végzed a csípőnyitást.

Mit jelent az, hogy a határaidon belül maradsz?

A maximális mozgástartományod feltérképezéséhez szükséges, hogy adott gyakorlat végrehajtása közben még tudd mozgatni a területet, és képes legyél lélegezni (ne tartsd vissza a levegőt).

Ha azt érzed, hogy „szétszakadsz”, ha moccanni sem tudsz, akkor az egészséges tartományon kívülre kerültél. Ha idáig eljutsz, a fejlődés helyett a sérülés veszélyének tennéd ki magad.

Tehát javaslom, ne feszítsd túl a húrt, a fejlődés alapfeltétele, hogy emészthető intenzitással juss előre. A kevesebb több.

Hogyan tudsz figyelni a tested jelzéseire?

Nehéz különbséget tenni a fájdalom és a testérzet között. A fentebb leírt módszerrel azonban lehetséges. A fájdalom akadályoz és hátráltat, az erőteljes testérzet ezzel szemben a fejlődéshez szükséges. Figyelj oda magadra, és alkalmazd a könnyítéseket a hosszú távú eredményekért!

Mikor találkozhatsz velünk?

Akrójóga órák (Inspirál Cirkuszközpont):

hétfő: 18:30-20:30

csütörtök 19:00-21:00

Kérjük FB oldalunkon és a csoportban figyeld az aktualitásokat!

Magánórák: előzetes időpontegyeztetés alapján

kövess

Csak néhány kattintásra vagy további izgalmas tartalmaktól.